Åpning av utstillingen Ellipse på Bomuldsfabriken 2010

Åpning av utstillingen lørdag 11. september. Fra venste: Jan Trygve Fløysvik, Dag Erik Leversby, Berit Marie Friestad, Marius Martinussen og Geir Stormoen. Foto: Harald Solberg

I motsetning til de siste 20 årenes konseptorienterte kunst, opplever kunstscenen nå et fornyet fokus på håndverk innenfor maleri og skulptur. Utstillingen ELLIPSE presenterer et bredt uttrykksmessig register fra realisme til abstraksjon. Kunstnerne representerer disse “dagsaktuelle” tematiske og håndverksmessige verdiene, samtidig som de viderefører noen av hovedelementene innenfor den modernistiske tradisjonen.

Utstillingen er kommet i stand etter forespørsel fra Daniel Østvold, utstillingens kurator, og Hildegunn Birkeland, leder av Sølvberget Galleri, Stavanger Kulturhus, der utstillingen har vært vist tidligere.